Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، صابر پرنیان ظهر امروز در نشست مشترک معاونان سازمان، روسای ادارات شهرستان‌های سازمان صنعت، معدن و تجارت و مدیران شهرک های صنعتی استان اظهار کرد: بازرسی و تنظیم بازار تامین مواد اولیه و تامین خوراک واحدهای تولیدی از طریق سامانه جامع تجارت خواهد بود.

وی افزود: سامانه جامع تجارت برنامه حاکمیتی برای ایجاد شفاف سازی است در این سامانه جریان ورود مواد اولیه، ورود ماشین آلات و تولیدات واحدهای صنعتی، نیاز واحدهای صنعتی برای آینده و فعالیت شرکت های پخش کنترل می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی گفت: سامانه جامع تجارت کاربرد فوق‌العاده زیادی دارد برای مثال هفته گذشته با بهره گیری از این سامانه بازار روغن موتور را در استان تنظیم کردیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی افزود: در مرحله اول برای ثبت اطلاعات قیمت ۴۰ هزار قلم کالا دو هفته فرصت داده شده بود. پرنیان گفت: سامانه جامع تجارت به سامانه ۱۲۴ وصل است و تکمیل این سامانه آرامش را برای کشور به ارمغان خواهد آورد.

وی ادامه داد: با توجه به این که پایه صنعتی استان تولید محصولات صنایع مواد غذایی است بنا بر این باید در برش اول، اطلاعات قیمت محصولات ۵۷۰ واحد تولیدی در این سامانه ثبت شود که در این زمینه از تمام ظرفیت ها برای پیشبرد این برنامه استفاده خواهیم کرد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی گفت: بعد از ۱۰ تیرماه اگر واحدی اطلاعات خود را در این سامانه وارد نکند شرکت پخش حق ندارد محصولات این شرکت ها را خریداری کند بنا بر این به هر نحوی که شده واحدهای تولیدی باید اطلاعات خود را در این سامانه ثبت کنند.

پرنیان ادامه داد: با توجه به این که از این به بعد وضعیت بازار از طریق سامانه هوشمند تجارت رصد می شود بر این اساس ادارات صمت شهرستان ها برای پیشبرد اهداف با واحدهای تولیدی جلسات مستمر برگزار کنند.

وی افزود: اگر این سامانه تکمیل شود یک اتفاق جدید در کشور روی خواهد داد و کشور به یک اتاق شیشه ای تبدیل خواهد شد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی همچنین گفت: در بخش معدن با حضور استاندار محترم آذربایجان شرقی کارهای بسیار خوبی در حال انجام است به طوری که مشکلات ۹ ساله دو معدن بزرگ استان تقریبا حل شده است.

وی ادامه داد: آقای استاندار و شورای تامین استان به موضوع  قاچاق طلا از معدن طلای اندریان( در شهرستان ورزقان) ورود ویژه داشتند.

وی با اشاره به خبر خوش در خصوص معدن مس برای استان گفت: مشکل مالیات و ماده معدنی مس که سال ها از استان خارج می شد حل شده و از هفته گذشته این کار آغاز شده است به طوری که سود مالیاتی و سود ۹ درصد ارزش افزوده که رقم بزرگی است در بانک های استان خواهد بود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با بیان این که در خصوص فعالیت های اجتماعی معادن خبرهای خوشی داریم، افزود: هر هفته برای رفع موانع فعالیت معادن یک جلسه برگزار خواهد شد.

وی به اهمیت فعال کردن میزهای صادراتی در حوزه بازرگانی اشاره کرد و افزود: در سه ماه نخست امسال صادرات استان ۴۰ درصد افزایش یافته که رقم بسیار بزرگی است.

لازم به ذکر است؛ در این نشست ضمن تبیین و آموزش کامل نحوه اخذ شناسه کالا به عنوان پیش نیاز درج قیمت، آمار واحدهایی که در تمام شهرستان ها در این سامانه ثبت اطلاعات انجام داده اند نیز بررسی شد.

همچنین در مرحله اول ۵۷۰ واحد تولیدی مشمول درج قیمت در سامانه جامع تجارت است که مقرر شد مدیران شهرک های صنعتی و روسای صمت شهرستان‌ها نسبت به آموزش و توجیه واحدها در این خصوص اقدام کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: معدن مس سونگون معدن طلای اندریان قاچاق طلا از معدن طلای اندریان معدن و تجارت آذربایجان شرقی سامانه جامع تجارت رئیس سازمان صنعت شهرستان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۳۲۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات طلای سرخ به ۴۰۰ تن می‌رسد

غلامرضا میری نایب رئیس شورای ملی زعفران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به بررسی وضعیت بازار و راهکارهای رونق صادرات طلای سرخ و کاهش قاچاق پرداخت.

وضعیت قیمت زعفران در بازار چگونه است؟

میری: هم اکنون قیمت زعفران در بازار تعدیل شده است به طوریکه نرخ هر کیلو زعفران دسته ۷۷ میلیون تومان، پوشال ۱۰۰ تا ۱۰۲ میلیون تومان و نگین ۱۰۵ تا ۱۱۰ میلیون تومان است.

با توجه به روند کاهش عرضه  زعفران طی ماه های اخیر پیش بینی می شود با ازدیاد تقاضا برای صادرات، قیمت افزایش یابد.

قیمت تمامی محصولات از جمله زعفران تعیین کننده عرضه و تقاضاست به طوریکه با ازدیاد تقاضا، قیمت افزایش می یابد.

آیا مشکلات و موانع پیش روی صادرات زعفران مرتفع شده است؟

میری: مشکلات بازگشت ارز به سامانه نیما همچنان وجود دارد و استمرار این روند، صادرات را دچار چالش کرده است. تا زمانیکه مشکلات بازگشت ارز به سامانه نیما مرتفع نشود، روز به روز بر میزان قاچاق افزوده می شود.

با توجه به جایگاه زعفران ایران در بازارهای هدف، تا زمانیکه مشکلات بازگشت ارز مرتفع نشود، زعفران بدون نظارت از کشور ما خارج و مجدد زعفران ایران به اسم دیگر‌ کشورها عرضه می شود.

از مسئولان تقاضا داریم که با بکارگیری مشورت تشکل ها مشکلات پیش رو را مرتفع کنند چرا که با توجه به وضعیت مناسب جوی، تولید زعفران نسبت به سال گذشته افزایش چشمگیری خواهد داشت.

از سال ۹۷ نامه‌های زیادی در خصوص تجارت زعفران و چالش‌های این بخش به نهادهای مربوطه از جمله  ریاست جمهوری، وزارت صمت، سازمان توسعه تجارت، بانک مرکزی، اتاق بازرگانی و وزارت جهاد زده ولی اهمیتی داده نشده است.

راهکار اساسی رفع مشکلات صادرکنندگان زعفران چیست؟

میری: اگر به صادرکنندگان اجازه دهند که ارز حاصل از صادرات را بصورت توافقی در بازار عرضه کنند، دیگر انگیزه ای برای قاچاق زعفران وجود ندارد. این درحالی است که هم اکنون مابه التفاوت ارز سامانه نیما با بازار آزاد ۳۰ میلیون تومان است.

اگر مسئله برگشت ارز حاصل از صادرات حل شود و اجازه دهند این ارزها را با قیمت توافقی به فروش برسانیم یا به واردکننده کالاهای لوکس به قیمت توافقی بفروشیم، بسیاری از چالش‌های این بخش حل خواهد شد.

صادرکننده داخلی وقتی کالایی را صادر می‌کند، بدلیل آنکه اعتبارنامه یا اعتبار اسنادی ندارد، از این رو تا زمانی که کالا تماما به دست خریدار نرسد، ریسک عدم برگشت پول را متحمل می‌شود. یعنی اگر کالا به دست خریدار به هر دلیلی نرسد، صادرکننده هم پولی دریافت نمی‌کند.

آماری از قاچاق زعفران به بازارهای هدف وجود دارد؟

میری: براساس برآوردهای صورت گرفته  نشان می دهد ماهانه ۱۰ تن زعفران به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شود.

بنابر آمار در سال ۹۹، ۳۲۵ تن زعفران به ۴۷ کشور دنیا صادر شد، درحالیکه سال گذشته حدود ۲۲۰ تن زعفران به ۶۷ کشور صادر شد و به رغم انکه مصرف زعفران در دنیا کاهش نداشته است، از این رو می توان گفت که مابقی این میزان قاچاق می شود. همچنین صادرات زعفران به ۵ قاره دنیا صورت می گیرد.

افغانستان  اعلام کرده که  ۷۹ تن زعفران صادر می کند، در حالی که براساس آمارهای اعلامی خودشان تنها ۱۲ تن تولید می کنند. متاسفانه افغانستان ۶۷ تن زعفران را به نام زعفران افغانستان در بازارهای جهانی به مشتریان ما می فروشد.

با رفع موانع صادراتی تا چه میزان امکان افزایش صادرات وجود دارد؟

میری: اگر موانع صادرات مرتفع شود، پیش بینی می شود که صادرات زعفران به ۴۰۰ تن برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا
  • تداوم بارندگی در نیمه شرقی و ورود سامانه بارشی جدید از غرب کشور
  • افزایش ۳۸ درصدی آمار فوتی‌های تصادفات آذربایجان شرقی
  • افزایش ۳۸ درصدی آمار فوتی های تصادفات آذربایجان شرقی
  • افزایش فعالیت‌های اکتشاف معادن در آذربایجان‌شرقی
  • افزایش ۳۸ درصدی آمار فوتی‌های ناشی از تصادفات در آذربایجان شرقی
  • صادرات طلای سرخ به ۴۰۰ تن می‌رسد
  • تشکیل۹۸۲ پرونده تخلف صنفی در استان اردبیل
  • افزایش ۱۱.۱۵ درصدی مبادلات گمرکی آذربایجان شرقی
  • ۵ میلیارد دلار منابع برای رشد ۸ درصدی در آذربایجان‌شرقی