Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان‌شرقی گفت: استفاده از مازوت در نیروگاه‌ها اولویت نبود اما خاموشی‌ها مجبور به صدور مجوز کرد که البته مشروط به استفاده از میزان استاندارد که ۱۷۰۰ میلی گرم در مترمکعب بود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، حسن عباس نژاد در نشست خبری با خبرنگاران  با تأکید بر این‌که اداره کل حفاظت از محیط‌زیست با هیچ واحد صنعتی و تولیدی عقد اخوت نبسته است و تعارف ندارد، اظهار داشت: باید واحدهای تولیدی و صنعتی خود نشان دهند که آلاینده نیستند، احترام کارآفرین بر ما واجب است اما نباید از اصول و استانداردهای زیست‌محیطی تخطی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به ماجرای استفاده از سوخت مازوت در نیروگاه شهید رجایی تبریز، ابرازداشت: پرونده را به دادگاه جهت پیگیری ارائه نمودم که تا شورای امنیت ملی پیگیر قضیه شدند و نتیجه این بود که وقتی نفت فرآوری می‌شود، 25 درصد آن به عنوان مازوت باقی می‌ماند که پیشتر به کشورهای دیگر صادر می‌شد اما مدتی است که فروش ندارد و امکانی نیز جهت امحاء آن نیست، چنانکه مقداری در کشتی‌ها و انبار ذخیره شد اما دیگر امکان نگهداری نبود و علی‌رغم میل باطنی مسئولین و بالاجبار مجوز آن را جهت استفاده در نیروگاه‌ها ارائه کردند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی ادامه داد: استفاده از مازوت اولویت نبود اما وقتی خاموشی‌ها پیش آمد مجبور به صدور مجوز شدیم، البته مشروط به استفاده از میزان استاندارد که 1700 میلی گرم در مترمکعب بود و گفته‌ایم که اگر یک میلی زیادتر شود ممانعت به عمل خواهد آمد و در کنار آن سال بعد ضمن اخذ عوارض آلایندگی به دادگاه معرفی خواهیم کرد، البته در تبریز با کمک استاندار و دستگاه قضا استفاده از مازوت را ممنوع و شیرهای آن را پلمپ کردیم.

وی از سرگیری پایش‌های شبانه و سرزده از واحدهای صنعتی و بازیافت تبریز و شهرهای اطراف را از جمله اقدامات جهت کاهش آلودگی برشمرد و گفت: با هر واحد خاطی و خارج از استاندارد برخورد خواهیم کرد و با هیچ طیف و گروهی مماشات نداریم.

عباس نژاد اذعان داشت: تا جایی که توان داریم سعی خواهیم کرد که فعالیت خارج از چهارچوب و غیراستاندارد برای واحد تولیدی گران تمام شود، البته گران تمام شدن به معنای درآمدزایی نیست بلکه جهت ممانعت و حتی تشویق به اصلاح فرآیند و از بین بردن آلودگی است، ما مشتاق و موافق توسعه واحدهای صنعتی و ازدیاد اشتغال هستیم اما این شرط را که سلامتی مردم مقدم است را سرلوحه کار خود قرارداده ایم.

تمامی آب‌های استان آذربایجان شرقی شناسنامه دار شدآخرین وضعیت کووید 19 در استان آذربایجان شرقی| افزایش شهرهای آبی و نگرانی از عادی انگاری کرونا +جدولنقش دادستان‌ها در ارتقای جایگاه قضایی آذربایجان‌ شرقی محوری است

وی همچنین از عدم شفاف سازی شهرداری در خصوص محل هزینه کرد عوارض آلایندگی، یادآورشد: می‌دانیم که شهرداری این درآمد را به محل حفاظت از محیط زیست و فضای سبز صرف می‌کند، اما طبق ضوابط باید با مشورت کارشناسان ما این امر صورت پذیرد، همچنین نگهداری ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا نیز بر عهده شهرداری است که باید اهتمام زیادتری جهت کالیبراسیون و... داشته باشد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی در رابطه با فرآوری معدن اندریان توضیح داد: بدون استعلام از اداره کل حفاظت از محیط‌زیست مجوز بهره برداری داده شده بود که ما از آلودگی این معدن شکایت کردیم که برائت گرفتند.

وی ادامه داد: شورای تسهیل و رفع موانع تولید برای این معدن مجوز صادر کرده بود که جهت برائت گرفتن استفاده نمودند و چون دستگاه دولتی نمی‌تواند از دستگاه دولتی دیگر شکایت کند ما نتوانستیم از صمت شکایت کنیم ولی شرط نمودیم که مجوزهایی که از طرف سازمان صمت به ما می‌آید موافقت نخواهیم کرد و باید باهم تعامل داشته باشیم.

ترافیک شهری از علل آلودگی شهر تبریز است

مجید رحمانی مدیرعامل خانه حفاظت از محیط‌زیست تبریز نیز با اشاره به این‌که  وظیفه اداره کل یا خانه محیط‌زیست صرفاً سیاست‌گذاری است، افزود: فاز اجرایی را به واسطه فعالین مدنی، سازمان‌های مردم‌نهاد و... مدیریت می‌کنیم.

وی ترافیک شهری را از علل دیگر آلودگی شهر تبریز دانست و عنوان کرد:  سازمان ترافیک شهرداری تبریز باید تمهیداتی انجام دهد، ما مدت‌ها پیش طرح‌ها و پیشنهاداتی را جهت ساماندهی ترافیک تبریز ارائه نمودیم که استقبال نشد.

مدیرعامل خانه محیط‌زیست تبریز به مطالبات مردمی در خصوص آلودگی معدن اندریان پرداخت و گفت: همکاری تمام حوزه‌ها لازم است و تخلفات عدیده‌ای داشت که بررسی کرده و جواب قانع کننده نگرفتیم و آخر کار مستقیماً به ریاست قوه قضائیه نامه نگاری کردیم تا از ایشان پیگیری شود که نتایج به‌دست آمده خوشحال کننده بود.

انتهای پیام/114/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آذربایجان شرقی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۲۳۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد

 عبدالرحمن زحمتی گفت: هر سال با شروع فصل بهار، زاد و ولد حیوانات وحشی آغاز می‌شود و زیر چتر حمایت و حفاظت محیط‌بانان حفاظت محیط زیست به زندگی خود ادامه می‌دهند و زنده‌گیری نوزادان حیات‌وحش پیگرد قانونی دارد.

معاون حفاظت محیط زیست خراسان شمالی هم در این باره با اشاره به آغاز فصل زایش وحوش گفت: محیط بانان پارک‌های ملی سالوک و ساریگل در شهرستان اسفراین نخستین بره‌های متولد شده‌ی امسال را مشاهده کرده اند.

روح الله لایق افزود: بارندگی‌های مناسب اسفند و فروردین ماه سبب رویش گیاهان و پوشش مناسب گیاهان در مراتع شده وشرایط برای زیست گونه‌های علفخوار همچون قوچ و میش اوریال، آهو و کل و بز مناسب است.

وی در ادامه گفت: فصل بهار گردشگران بیشتردر طبیعت حضور می‌یابند که توصیه می‌شود در صورت مشاهده نوزادان حیات وحش در طبیعت از لمس آنها خودداری کنند، زیرا موجب جدا کردن این نوزاد از چرخه طبیعی خواهد شد.

معاون حفاظت محیط زیست استان اضافه کرد: هر ساله در فصل بهار و زمان زادآوری حیات وحش، به علت نبود آگاهی بسیاری از مردم نسبت به برخورد صحیح هنگام مشاهده نوزادان حیات وحش در طبیعت، بسیاری از نوزادان از چرخه طبیعت خارج می‌شوند.

لایق از طبیعت گردان خواست از نزدیک شدن و نوازش بره‌ها و نوزاد وحوش خودداری کنند، چون نوزادان حیواناتی که با لمس و نوازش کردن و یا در آغوش گرفتن بوی انسان به خود گرفته اند، تلف می‌شوند.

در طبیعت و مناطق حفاظت شده‌ی خراسان شمالی ۶۵ گونه از پستانداران زیست می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان شمالی بجنورد

دیگر خبرها

  • آنچه در پی صدور مجوز اکتشاف معدن سرچهان رخ می‌دهد
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر
  • جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی
  • اتوبان کسایی تبریز از زباله‌های پلاستیکی پاکسازی شد
  • پاکسازی اتوبان شهید کسایی تبریز از زباله‌های پلاستیکی
  • صدور حکم قضایی علیه مدیرعامل شرکت دولتی در اصفهان